Tapet og v‘v del 1

Maling på tapet/væv

Inden du maler ovenpå eksisterende væv eller tapet skal du sikre dig, at underlaget sidder fast overalt. Hvis det ikke gør det, skal du lime det fast. Det gør du ved at skære en ridse i vævet eller tapetet med en skarp hobbykniv og fylde vævlim i. Rul efter med en gummirulle og husk at fjerne overskydende lim. Bagefter lader du limen tørre.

Sådan maler du
Det bedste er at begynde ved en karm eller i et hjørne. Du kan bruge en pensel eller en kanttrimmer, så du laver en pæn, lige og afsluttet kant. Mal også langs loftet med kanttrimmeren, så du slipper for at gå helt tæt på kanten med malerullen.
 
Før du bruger malerullen, skal du skylle den godt igennem i lunkent vand, for at fjerne løse materialer. Hæld malingen i rullespanden eller bakken og sørg for, at rullen bliver godt fyldt op med maling.
 
Du skal starte øverst og male i ca. 1 meter brede baner. Først på skrå fra begge sider og dernæst op og ned, for at fordele malingen jævnt. Rullen kan godt sprøjte lidt, så du skal derfor være forsigtig langs kanterne.
 
Hvis du taber eller stænker maling, skal det fjernes med det samme med en ren våd klud.
 
Normalt er det tilstrækkeligt at male væggen 2 gange. Men det afhænger af underlaget og den valgte nuance. Nogle gule, orange og røde farver dækker forholdsvis dårligt. Det kan du afhjælpe ved at grunde med en dækkende grundmaling. Spørg i din Sadolin Farveland.
 
Farvesikring
Sadolin Farveland kan tilbyde at huske for dig, hvilke produkter du bruger. Så bliver det lettere for dig næste gang, du skal male. Eller det bliver lettere for dem, du sælger din bolig til. Det, og meget mere, kalder vi Farvesikring. Læs mere om, hvad Farvesikring betyder for dig.
 
Tips
For at undgå dryp og stænk, kan du lave en krave af karton eller kraftig skumgummi og sætte på skaftet.

andre tips og tricks

Sadolin Maling

Søger du en kompetent farvehandler med et bredt sortiment af forskellige farvenuancer, så er Sadolin-Glostrup det oplagte valg. Hos Sadolin-Glostrup har vi mange års erfaring

Læs mere

Hjælp til valg af autolak farvekoder

Bilmærke Beskrivelse Kodetype Alfa Romeo Under frontklap h. side 3 tal Audi Reservehjulsbrønd 4 tal/bogstaver BMW Dørfals 3 tal/bogstaver Chervolet Motor/handskerum 3 tal/bogstaver Dacia Dørfals

Læs mere
Young designer working with color palette

Hjælpevarer

Hvis ikke det rette værktøj giver det halve arbejde, giver det i hvert fald det pæneste resultat. Vi fører alle typer af malerværktøj og hjælperedskaber.

Læs mere
Scroll to Top

Valg af farve

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.