Maling af fabrikslakerede overflader

Maling af fabrikslakerede overflader

Reparation og opmaling af fabrikslakeret inventar kræver et meget omhyggeligt forarbejde, for at resultatet bliver tilfredsstillende.

Forarbejde
Al løs maling skal fjernes med en spartel og sandpapir. Vask overfladen grundigt med et specialrengøringsmiddel (se Tips) – og skyl efter med vand. Slib den oprindelige lakering med vådslibepapir (se Tips), til overfladen er ensartet mat. Vær omhyggelig med at fjerne slibeslammet. Ujævnheder kan spartles med metalspartelmasse og reparationerne slibes plane når de er tørre. Fjern slibestøvet med en fugtig svamp. Disse spartel-reparationer skal grundes med fortyndet maling, før du maler hele emnet.

Færdigmaling
Brug en alkydmaling i den glans du ønsker. (Du kan godt anvende plastmaling – men da denne slags ”inventar” ofte står i rum, der er udsat for fugt, giver alkydmaling en mere modstandsdygtig overflade). Der er mange spændende muligheder – lige fra aluminiumsmaling til hammeremaille eller tusindvis af nuancer i ”almindelig” alkydmaling. Du kan også slutte af med at dekorere med pailetter!

Sæt afdækningstape på alle gummilister og håndtag som ikke skal males.

Hvis det er muligt at flytte emnet udendørs (eller bygge en ”sprøjte-kasse” rundt om skabet), så kan det anbefales at sprøjtelakere overfladen. Men… sprøjtestøvet hvirvler rundt i rummet, så det kræver omhyggelig afdækning af alt andet i nærheden. Husk også at beskytte mund og næse med en maske og tag gammelt arbejdstøj og handsker på før du begynder!

Selvfølgelig sviner det mindre hvis du anvender en god, ny pensel eller en fin, korthåret malerulle.

Begynd med at male kanter og mal i et tyndt, ensartet lag. Frontpladerne males sidst.

Hvis de kan afmonteres, giver det et flottere resultat, når emnet males og får lov at tørre i vandret stilling. Når malingen er tør påføres endnu et lag. Slidstyrken forøges ved male tynde lag, så hellere påføre 3 tynde lag end 2 fyldige!

Hvad er et specialrengøringsmiddel?
Et specialrengøringsmiddel er et koncentreret rengøringsmiddel, der fortyndes med vand. Det fjerner effektivt alle former for snavs, fedtstoffer, nikotin, olier m.v. – dog ikke voks og ren silikone. Desuden er det miljøvenligt og lugtsvagt. Det er effektivt og langt mere behageligt at bruge end gammeldags salmiakvand. Efter brug skal overfladen skylles med rent vand. Husk: Rengøringsmidler løsner snavs – vand fjerner det!

Hvad er vådslibepapir?
Det er et specielt slibepapir til slibning i vand. Man fugter overfladen og sliber. Det giver en fin, ensartet mat slibning. Slibekornene i vådslibepapir er meget skarpe og ”effektive” – men husk at være grundig når slibeslammet skal fjernes!

andre tips og tricks

Sadolin Maling

Søger du en kompetent farvehandler med et bredt sortiment af forskellige farvenuancer, så er Sadolin-Glostrup det oplagte valg. Hos Sadolin-Glostrup har vi mange års erfaring

Læs mere

Hjælp til valg af autolak farvekoder

Bilmærke Beskrivelse Kodetype Alfa Romeo Under frontklap h. side 3 tal Audi Reservehjulsbrønd 4 tal/bogstaver BMW Dørfals 3 tal/bogstaver Chervolet Motor/handskerum 3 tal/bogstaver Dacia Dørfals

Læs mere
Young designer working with color palette

Hjælpevarer

Hvis ikke det rette værktøj giver det halve arbejde, giver det i hvert fald det pæneste resultat. Vi fører alle typer af malerværktøj og hjælperedskaber.

Læs mere
Scroll to Top

Valg af farve

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.