Eternit ‘ndres til tagmaling

Eternittage

I de sidste 40 år, har man flittigt anvendt firberarmerede cementplader (Eternit) som tagbeklædning til danske parcelhuse. Byggematerialet er billigt og forholdsvis nemt at bearbejde og montere. Men med tiden bliver disse plader nedbrudt i overfladen, og de bliver kedelige og grimme at se på. Algevækst og mos kan samtidig let trives på de nedbrudte flader med fugtproblemer til følge.

Når pladerne skal renoveres, har Sadolin Farveland opskriften på den perfekte tagrenoveringsproces.

Sådan renoverer du dit eternittag
Allerførst skal du udskifte knækkede plader og sætte dem fast, der har løsnet sig. Dernæst skal du undersøge om der er utætheder ved skorstenens inddækninger og ved udluftningskanaler. Taghældningen må ikke være under 14 grader.

Husk at du ikke må male i direkte sol, da malingen vil tørre alt for hurtigt og derved risikere ikke at vedhæfte. Mal i tørvejr ved min. 5°C. Maksimumtemperaturen må ikke overstige 25°C på taget. 

Mål tagarealet op. Hvis dit hus er med almindelig rejsning og uden 1. sal, skal du gange grundarealet med 1,3. Er huset med 1. sal, skal du gange med 1,6. Så har du tagarealet.

Næste trin er at påføre taget Sadolin Tagrens, for at fjerne mos og alger. Dette kan ske enten med børste eller sprøjtepistol, f.eks en Wagner FineCoat W850E. Tagrens virker efter ca. 1/2 time. Herefter skylles efter med vand.

Hele fladen rengøres derefter med Sadolin Sadoren. Anvend en haveslange og blød børste – ikke en stålbørste. Du kan også anvende en sprøjtepistol. Lad behandlingen virke 6-8 timer. Afvask derefter hele taget med haveslange og skurebørste.

Når taget er gennemtørt og rent, grundes det med Sadolin Grunder – Eternittage. Grunderen rækker 4-6 m2 pr. liter, og er tør efter ca. 8 timer.

Taget færdigmales minimum to gange med Sadolin Tagmaling. Tagmalingen kan enten påføres med pensel, rulle eller sprøjtes på. Malingen rækker 8-10 m2 pr. liter pr. påføring.

Ved 20°C er tørretiden mellem hver færdigbehandling mindst 16 timer. Vær omhyggelig med malingen på kanter og i samlinger, således at lagtykkelsen bliver ens overalt. Holdbarheden er meget afhængig af den påførte lagtykkelse.

Vigtigt!
Alt spildevand skal løbe igennem en pose med fine huller, der er placeret i nedløbsrøret, således at alt løst materiale opsamles. Posen lægges i en affaldspose og bortskaffes som giftholdigt affald hos din kommunes affaldsmodtagelse. Nogle eternitplader er asbestholdige og må ifølge Arbejdstilsynets regler ikke højtryksrenses. Højtryksrensning skal foretages af virksomheder med godkendt udstyr.

andre tips og tricks

Sadolin Maling

Søger du en kompetent farvehandler med et bredt sortiment af forskellige farvenuancer, så er Sadolin-Glostrup det oplagte valg. Hos Sadolin-Glostrup har vi mange års erfaring

Læs mere

Hjælp til valg af autolak farvekoder

Bilmærke Beskrivelse Kodetype Alfa Romeo Under frontklap h. side 3 tal Audi Reservehjulsbrønd 4 tal/bogstaver BMW Dørfals 3 tal/bogstaver Chervolet Motor/handskerum 3 tal/bogstaver Dacia Dørfals

Læs mere
Young designer working with color palette

Hjælpevarer

Hvis ikke det rette værktøj giver det halve arbejde, giver det i hvert fald det pæneste resultat. Vi fører alle typer af malerværktøj og hjælperedskaber.

Læs mere
Scroll to Top

Valg af farve

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.