Skidt og uønskede belægninger forsvinder let, når du starter med vores Fliserens. Fej og skyl fliserne grundigt, så alt løst snavs er fjernet. Fordel den opblandede fliserens med en sprøjte og skrub det godt ind i overfladen med en kost. Lad det herefter arbejde i 30 minutter. Så skrubber du grundigt med en stiv kost, og når du har skyllet fliserne rene for opløst snavs og fliserens, ser de godt ud igen. Vi anbefaler efterfølgende en imprægnering med Bollerup Jensen Fliseimprægnering.
INDHOLD
Koncentreret væske.
Sæbe 5-15%
ANBEFALING
Vi anbefaler, at fliserne imprægneres med Bollerup Jensen Fliseimprægnering, efter en grundig fliserens. Dette vil gøre, at det færdige resultat vil holde meget længere, og fliserne vil være meget mindre modtagelige for nye belægninger og alger.
BRUGSANVISNING
Det er let at bruge Bollerup Jensens Fliserens – følg blot brugsanvisningen nedenfor.
Fliserne spules med vand og det løse smuds fjernes med en stiv kost.
Fliserensen fortyndes med 1 del fliserens og 9 dele vand.
Indholdet i denne dunk rækker op til 125 m2, afhængig af underlaget.
Opløsningen fordeles på fliserne med en stiv kost eller en almindelig tryksprøjte.
Lad fliserensen virke i 30 minutter.
Fliserne skrubbes grundigt med en stiv kost. Ved særlig fastgroede belægninger, kan en højtryksrenser eventuel monteret med en Patio cleaner forsigtigt anvendes.
Efter rengøring spules arealet grundigt med vand, og det er vigtigt at alt fliserens og smuds fjernes.
Vi har lavet en guider der viser hvordan du nemt renser dine fliser.
VIGTIGT
Når fliserne er blevet renset, er overfladen mere åben. Nye belægninger har derfor lettere ved at sætte sig fast på overfladen. For at lukke flisernes overflade, anbefales det efterfølgende at behandle med Bollerup Jensen Fliseimprægnering. Resultatet af en kombineret behandling er flotte og rene fliser, der er afvisende over for nye belægninger.
Alt anvendt udstyr skylles grundigt i varmt vand efter brug.
Hvorfor skal du rense dine fliser?
Det er en god idé at rense sine med jævne mellemrum, men de må heller ikke blive renset for meget, da man åbner overfladen, og hvis man ikke er forsigtig når man renser dem kan de blive skadet.
Når du renser dine fliser fjerner du både alger og andet skidt der ligger på overfladen og som kan gøre fliserne glatte og få dem til at se grimme ud. Jo mere algevækst og flisepest der kommer, jo mere skadede bliver dine fliser og jo sværere er det at få dem rene igen.
Ved at rense dem er du sikker på at den værste algevækst bliver fjernet, og at de ikke vokser ned i fliserne og skader dem endnu mere. Derudover kan de komme til at se ud som nye.
Har du spørgsmål til rens af fliser eller Bollerup Jensens fliserens? Så tøv ikke med at kontakte os, så giver vi dig gerne et par gode råd med på vejen, så du kan komme i mål med din terrasse og dine fliser – så er de helt klar til sommeren.
Imprægnering af fliser
Hvad gør fliseimprægnering egentlig, og hvorfor bør du imprægnere fliserne efter du har renset dem? Rens af fliserne slider på flisens øverste overflade, men det gør algevækst også. Når overfladen er slidt er den “åben” for vind og vejr, og derfor kan det være lettere for nye alger og skidt at sætte sig. Flisens overflade kan også tage skade hvis du højtryksrenser den ofte, så derfor anbefaler vi kun dette til særlige stædige pletter, og at du bruger en kost eller en Patio Cleaner i stedet.
En imprægnering giver et beskyttende lag til flisen efter du har renset den, både så den åbne overflade lukkes, men også så nye alger har svært ved at få fat og brede sig.
Du kan imprægnere dine fliser umiddelbart efter du har renset dem og når de er tørret. Du må dog ikke bruge algefjerner inden – så kan det have svært ved at hæfte sig på fliserne og giver dermed ikke tilstrækkelig beskyttelse.
Husk også at gøre det når det er tørt, og det må helst ikke regne 12-24 timer efter imprægneringen er påført, da det ikke kan nå at sætte sig.
Midlet burde ikke være skadeligt for dit græs eller for blomsterbedet, men du bør alligevel sørge for at du kun lægger imprægneringen hvor der er fliser, så er du sikker på at dine roser kan klare sig.
Efterbehanding – fej sand på
Nogle gange vil du opdage at den grundige rens har medført at lidt at det sand der lå mellem fliserne er blevet vasket væk, og det kan derfor være en god idé at feje noget nyt sand på, det er heldigvis en let opgave – perfekt til at slutte af med.
Du skal bruge noget fint sand. Dette er afgørende for at det bliver tæt nede mellem fliserne. Sandet er med til at sørge for at fliserne bliver liggende hvor de skal, og samtidig er det sværere for ukrudt at trænge op mellem fliserne. Det giver desuden et poleret og skarp resultat, og din terrasse og fliser vil føles som nye.
Fordel sandet på fliserne og brug en bred kost. Herefter fejer du hen over fliserne, og sikrer at alle mellemrum fyldes med sandet. Derefter kan du fjerne det overskydende sand.
Gode råd
Selvom det kan virke som et lidt uoverskueligt projekt, er det faktisk ret enkelt at komme i gang med at fliserens og imprægnering af sine fliser. Så frygt ikke – der er hjælp at hente. Nedenfor har vi samlet nogle gode råd til hvordan du bedst kommer igennem projektet.
Lav zoner
Hvis du går i gang med alle fliser, terrasser og stier på din grund på én gang kan det godt virke som en stor mundfuld. Du er også i problemer hvis det lige pludselig begynder at regne, og du har alle overflader smurt ind i fliserens. Prøv i stedet at tage ét område ad gangen, så er det mere overskueligt.
Sæt god tid af
Lad være med at tænke at det er et projekt du hurtigt lige kan klare mellem andre opgaver i haven. Sæt gerne et par dage af, så du har tid til at skrubbe fliserne ordentligt og lade dem tørre ordentligt inden du imprægnerer dem. Så undgår du også at stresse over projektet, og du har tid til at nyde en is eller en kold øl i solen – se dét er et rigtig haveprojekt.
Hav styr på alle tingene inden du starter
Sørg for at sætte alle ting frem inden du går i gang. For eksempel spande, koste og lignende. Så har du styr på alt det du skal bruge og finder ikke lige ud af i sidste øjeblik at du mangler en bred og stiv kost.