Maling af vægfliser

Det kan være et meget stort arbejde at udskifte keramiske fliser. Men ved at male dem i en ny spændende farve, får du tilfredsstillet behovet for fornyelse samtidig med, at du sparer både tid og penge.

Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle steder, du kan male dine glaserede fliser. I alle tilfælde skal det kun være steder, hvor væggen ikke er udsat for direkte fugt og stort slid. Husk at lave en hæfteprøve, før du går i gang.

Sådan maler du dine keramiske vægfliser
Først skal du lave en hæfteprøve. Find en flise et diskret sted og rengør den med Sadolin Sadoren. Påfør derefter et lag Sadolin Grunder – Isolering og Vedhæftning. Efter 48 timer fastgøres et stykke kraftigt tape til fliserne, som du skal flå af igen. Hvis malingen sidder bag på tapen, er det ikke tilrådeligt at male overfladen.

Når hæfteprøven er vel overstået og det er konstateret, at grunderen bliver siddende på flisen, renses og affedtes fliserne meget grundigt med Sadolin Sadoren og skylles efter med vand. Vask derefter hele overfladen med eddikevand i en opløsning, der hedder 2 dl 32% eddikesyre til 10 l vand. Efter rengøring anbefales vådslibning med vandslibepapir korn 220.

Påfør Sadolin Grunder – Isolering og Vedhæftning i et tyndt lag med pensel eller rulle. Sæt evt. afdækningstape langs karme, lofter og paneler. Husk at komme godt ind i fugerne. Lad grunderen tørre i 48 timer.

Nu er fliserne klar til maling. Mal med Sadolin Træ og Metal.

Log ind som fordelskunde