Tapet og v‘v del 2

Væv og filt

Malerarbejdet bliver flottest, hvis du maler på en stærk, ensartet og jævn overflade. En sådan får du ved at opsætte glasvæv eller filt. Men inden du starter på det, skal forarbejdet være i orden, ellers kan vævlimen ikke få fat i underlaget. Også underlaget skal være jævnt og glat, da nogle vævtyper afslører ujævnhederne mere, end de skjuler dem.

Er der tapet, skal det løsthængende fjernes. Så spartler du de værste huller og ujævnheder med Dana letspartel / Saspa LM. Er væggene malede, renser du med Grundrens. Blanke flader slibes matte med slibepapir i korn 180. Sugende underlag som gips , letbetonvægge og spartelreparationer grundes med Microdispens. Afsmittende sugende underlag grundes med BIN 1-2-3 – Kalk, spartel og limfarve.

Sådan sætter du væv og filt op
Først påfører du Vævfilm med en tandspartel eller en langhåret rulle i et jævnt lag. Men kun til et par baner ad gangen. Det er en god idé at bruge en flad pensel ved overgangen til loft og fodpanel eller gulv.

Så skal du skære vævbanerne til, sådan at de er 10 cm længere end afstanden mellem loft og gulv. Første bane opsættes ved en dørkarm eller et vindue. Banen fastgøres øverst mod loftet med et ombuk på 5 cm. For at sikre dig, at banens kant sidder lodret, kan du anvende en lodsnor. Banerne sættes op kant mod kant. Derefter glatter du vævet ud med en blød spartel af plast eller gummi. Start fra loftet og ned. Fra midten og ud mod kanterne. Du skal sørge for, at alle luftlommer forsvinder.

Inden vævlimen helt har gennemfugtet vævet, skal du renskære kanterne med en skarp hobbykniv. Du får det bedste resultat ved at skære efter en stållinial eller en stålspartel.
 
Når du kommer til et hjørne, skal du dele banen, så den går rundt om hjørnet med 2 cm. Den næste bane skal overlappe med 2 cm. Der, hvor de to baner overlapper, skal du påføre lim.
 
Inden glasvævet er gennemvædet, skærer du til med hobbykniven efter stållinial, så du fjerner det overliggende og underliggende væv. Derefter trykker du vævet fast.
 
Ved gulvet eller fodlisten skærer du vævet til på samme måde, som du gjorde ved loftet. Bane for bane.
 
Når du er færdig med opsætningen, og vævlimen er tør, påfører du med rulle Sadolin Grunder – Glasvæv. Det sikrer en mættet, ensartet bund. Når den er tør efter 24 timer, kan du påbegynde færdigmalingen.

Tips
I vådrum bruger du vådrumslim til opsætning af væv. Hvis du skal spartle, skal du bruge Husfix. Inden du maler, skal du grunde vævet med vævlimen.

Undgå at stryge vævet på med hånden. Brug gummispartel eller kantrulle.Du kan få mange typer glasvæv med forskellige strulturer og mønstre.

Se det store udvalg hos Sadolin Glostrup.

andre tips og tricks

Sadolin Maling

Søger du en kompetent farvehandler med et bredt sortiment af forskellige farvenuancer, så er Sadolin-Glostrup det oplagte valg. Hos Sadolin-Glostrup har vi mange års erfaring

Læs mere

Hjælp til valg af autolak farvekoder

Bilmærke Beskrivelse Kodetype Alfa Romeo Under frontklap h. side 3 tal Audi Reservehjulsbrønd 4 tal/bogstaver BMW Dørfals 3 tal/bogstaver Chervolet Motor/handskerum 3 tal/bogstaver Dacia Dørfals

Læs mere
Young designer working with color palette

Hjælpevarer

Hvis ikke det rette værktøj giver det halve arbejde, giver det i hvert fald det pæneste resultat. Vi fører alle typer af malerværktøj og hjælperedskaber.

Læs mere
Scroll to Top

Valg af farve

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.